Së shpejti në rrugë makinat me airbag të jashtëm - LexoLajme
Teknologji

Së shpejti në rrugë makinat me airbag të jashtëm

Prodhuesi gjerman i komponentëve të makinave ZF ka ndërtuar airbag që ndodhen jashtë automjetit.

Kompania pretendon se produkti i tyre tashmë është gati të paraqitet në treg.

Airbag dikur kanë sjellë një revolucion të vërtetë në fushën e sigurisë së udhëtarëve, por fokusi i vitit të kaluar të prodhuesit të makinave është fokusuar në sistemet e asistencës elektronike të shoferëve.

Në ndërkohë, ZF gjerman, ka punuar në zhvillimin e një sistemi të ri ajri për një dekadë të tërë, e cila më në fund u prezantua në simpoziumin ‘Airbag 2018’ të mbajtur në Manheim në nëntor.

Ky koncept inovativ u zhvillua kryesisht me qëllim të mbrojtjes së automjeteve vetëlëvizëse në të ardhmen, pasi futja e teknologjisë autonome të automjeteve ka shumë mundësi të çojë në një ndryshim në konfigurimin aktual të pasagjerëve në makina.

Sistemi punon duke ndjerë sensorët e vendosur përgjatë makinës për të zbuluar një përplasje të pashmangshme dhe, në një interval prej më pak se 100 mili-sekonda, aktivizon jastëkun e jashtëm.

Pas testimit, ZF vlerësoi se ky lloj airbag deri në 30 për qind zvogëlon rrezikun e penetrimit të një trupi të huaj në hapësirën e pasagjerëve, ndërsa rreziku i lëndimeve të pasagjerëve është zvogëluar me 20-30%, transmeton KosovaPress.

ZF ka njoftuar se i gjithë sistemi do t’u ofrohet prodhuesve të makinave dhe për të reduktuar kostot, këta sensorë mund të luajnë një rol të shumëfishtë, për shembull si pjesë e sistemit për të ndihmuar në mirëmbajtjen e automjeteve brenda korsive në trafik.

Drejtori i kompanisë, Uwe Klas, pret që makinat e para me airbag të jashtëm të arrijnë në rrugë gjatë dy vjetëve të ardhshme.

Click to comment

Më të lexuarat

REKLAMA JUAJ KËTU!
To Top

Duke vazhduar ta përdorni portalin tonë, ju pranoni përdorimin e "Cookies". Për më shumë

Rregullorja e re e EU-së ka vendosur rregulla të reja që të përdoren “Cokies” në potalin tonë që do e rregullon eksperiencen tuaj gjatë leximit të artikujve duke përfshirë edhe përmbajtjen dhe reklamimin. Duke vazhduar ta vizitoni portalin tonë, ju pranoni përdorimin tonë të “Cookies” lidhje me rregullat e privatësisë dhe kushtet e përdorimit. Për më shumë informata klikoni këtu.

Close